ODTÜ PETROL ARAŞTIRMA MERKEZİ


Ham Bitkisel Yağ

ANALİZLER

Test Metodu

Açıklama

Yağ Asitleri Analizi (GC)

*COI/T.20/Doc.No.17

 

Yoğunluk

*TS EN ISO 12185

*ISO 12185

*ASTM D4052

 

İyot değeri

TS EN 14111

EN 14111

 

Asit Sayısı Tayini (TAN)

TS EN 14104

EN 14104

 

Akma Noktası

*TS 1233 ISO 3016

*ISO 3016

*ASTM D97

 

Parlama Noktası

(Pensky-Martens Kapalı Kap)

*TS EN ISO 2719

*ISO 2719

*ASTM D93

 

Parlama Noktası

(Clevelend Açık Kap)

*ASTM D92

 

Parlama Noktası

(Hızlı Denge Metodu )

*ISO 3679

*TS EN 3679

 

Viskozite Tayini

*TS 1451 EN ISO 3104

*ISO 3104

*ASTM D445

 

Oksidasyon Kararlılığı Testi

TS EN 14112

EN 14112

 

Refraktif İndeks

*ASTM D 1218

 

Distilasyon ile Su Tayini

*TS 124 EN 1428

*ASTM D 95

 

Su ve Dip Tortusu

*TS7075

*ASTM D 1796

 

'*' işaretli deneyler akreditasyon kapsamı dahilinde değildir

 

(01 Ocak 2017-31 Aralık 2017)